fbpx
News & Press

Nieuwe single Mise En Scene – “Nicer” | Dansende Beren

De lente is al een tijdje in het land, alles staat in bloei en voorzichtig kijken we uit naar een zomer zonder maatregelen. Het klinkt allemaal bijzonder opwekkend, waardoor de fijne indiepopprojectjes nog wat opvallender aanwezig lijken te zijn in onze Spotify-afspeellijsten. Een van die bands die we zo ontdekten is Mise En Scene; het muzikale project van twee beste vriendinnen. Stef en Jodi vuren vanuit het Canadese Winnipeg al een tiental jaar muziek af op de wereld, wat zich ondertussen al vertaalde in drie langspelers. Toch was het ondertussen alweer twee jaar geleden dat er een nieuw streepje muziek van de dames op ons bord belandde, maar daar komt met “Nicer” nu verandering in.

Of deze single een eerste voorsmaakje van een nieuwe plaat is, valt nog even af te wachten. Gelukkig is dat niet supererg, want “Nicer” ligt bijzonder fijn in het gehoor. Het nummer hangt aan elkaar met een ietwat dromerige indiegitaarlijn, met daarbovenop de samenzang tussen de dames. Op die manier doet het geheel een beetje denken aan bands als Coach Party en The Mysterines en zo kan ook deze Mise En Scene eigenlijk niet zo veel fout doen. Met een herkenbaar refrein – ‘Can you be a little nicer to me?’ – blijft “Nicer” dan ook al snel in je gehoorkanaal plakken, waardoor het kan uitgroeien tot de perfecte soundtrack van een zonnige lentedag.